Alpro Napój sojowy 1 l

Udostępnij na Facebooku

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami powstaje w 100% na bazie roślin i może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Jest bogaty w białko roślinne, nie zawiera glutenu i laktozy, a ponadto ma niską zawartość cukrów. To alternatywa dla mleka, która stanowi źródło wapnia oraz witamin: B2,B12 i D. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku Napój Sojowy Alpro doskonale sprawdza się samodzielnie lub jako dodatek do płatków, musli, kawy, ciasta czy koktajli.

Alpro Napój sojowy 1 l
  • Alpro Napój sojowy 1 l
  • Alpro Napój sojowy 1 l
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 litr

Kod kreskowy: 5411188543381

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

aromat

baza sojowa (96,8 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (8 %))

sól morska

stabilizator (guma gellan)

cukier

witaminy B2, B12, D2

regulatory kwasowości (fosforany potasu)

wapń

Tekst dotyczący alergenów

Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy.

Marka

Alpro

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Napój sojowy z wapniem i witaminami.

Cechy

Bogaty w białko roślinne

Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D

Niska zawartość cukru

100% roślinny

Naturalnie bez laktozy

Bezglutenowy

Soja wolna od modyfikacji genetycznych

Opis produktu

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami powstaje w 100% na bazie roślin i może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Jest bogaty w białko roślinne, nie zawiera glutenu i laktozy, a ponadto ma niską zawartość cukrów. To alternatywa dla mleka, która stanowi źródło wapnia oraz witamin: B2,B12 i D. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku Napój Sojowy Alpro doskonale sprawdza się samodzielnie lub jako dodatek do płatków, musli, kawy, ciasta czy koktajli.

Pozostałe informacje

FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C014047

Zalecenia dla alergików

Soja - Zawiera

Mleko - Nie zawiera

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Przed otwarciem wstrząsnąć. Można stosować na gorąco lub zimno jako alternatywa dla mleka.

Warunki przechowywania

Maks. temp. °C - 25

Min. temp. °C - 1

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1°C do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 80

Głębokość - 75

Wysokość - 206

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Adres producenta

Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com

Adres zwrotny

Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com

Adres kontaktowy

ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa

Oświadczenia żywieniowe

Źródło wapnia oraz witaminy B2, B12 i D2

Bogaty w białko roślinne

Niska zawartość cukrów

Naturalnie niska zawartość tłuszczów nasyconych.

Kontakt

Danone sp. z o.o.

Informacje dot. stylu życia

Bezglutenowy

Produkt odpowiedni dla wegan

Dodatki

Additives - Zawiera

Smaki / Aromaty - Zawiera

Kraj

Country of Origin - Belgia

Telefon kontaktowy

801 331 133

Email kontaktowy

info.polska@alpro.com

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 ml
Energia163 kJ / 39 kcal
Tłuszcz1,8 g
w tym kwasy nasycone0,3 g
Węglowodany2,5 g
w tym cukry2,5 g
Błonnik0,5 g
Białko3,0 g
Sól0,09 g
Witaminy:
D20,75 µg*
ryboflawina (B2)0,21 mg*
B120,38 µg*
Składniki mineralne:
wapń120 mg*
* = 15 % referencyjnych wartości spożycia
Laktoza0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.