1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5906271000075
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Podgrzybek brunatny ( Xerocomus badius )
Dodatkowe informacje
Pakowane pod nadzorem grzyboznawcy nr 1480
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
1. Grzyby kilkakrotnie wypłukać i moczyć 1 godz. w letniej wodzie .
Następnie gotować ok. 1/2 godz. i odcedzić. Grzyby pokroić w paseczki lub drobną kosteczkę.
2. Wywar zostawić
3. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzania różnych smacznych potraw np. zup , sosów , mięs , kapusty , farszów i wielu innych.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
PolGrzyb
Urszula Jedynak
ul. Bagienki 7A
32-050 Skawina
Adres zwrotny
PolGrzyb
Urszula Jedynak
ul. Bagienki 7A
32-050 Skawina
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1303 kJ / 310 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 34 g |
Sól | 0,13 g |